Meringue


Igår gjorde jag även maränger.

Har ett superbra marängrecept.

50g äggvita
50g strösocker
50g florsocker

Sätt ugnen på 60 grader. Vispa äggvitorna styva, vispa i strösockret så att smeten är fast, sikta sedan florsockret över och vänd ner det i smeten försiktigt. Spritsa ut på plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen tills marängerna torkat (cirka en och en halv timme, sen kan man bara stänga av och låta dem vara kvar. Sen håller de i flera månader, galet.

Kommentarer
Postat av: Mothersvea

mmm gott! vad fina de blev!

2009-02-27 @ 13:23:34
URL: http://mothersvea.wordpress.com
Postat av: Nathalie

maränger är så fina! men tyärr tycker jag att de smakar blä.

2009-02-27 @ 19:13:52
URL: http://nenneblogg.blogg.se/
Postat av: emma

så goda de ser ut.

2009-02-27 @ 21:09:27
URL: http://ohglory.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0