I got to warm up my dancing shoe's


Yelle's A cause de garçons i en härlig remix. Ikväll blir de utgång igen, Calle ska vara dj och jag hoppas att han får godkänt. Jag vill dansa natten lång.

Mer snyggt från Prada

image406image407
Känns som att fru Prada och jag har samma goda smak när det kommer till lila. Utmärkt säger jag och hoppas på att färgen fortsätter att finnas i mängder. De söta små älvorna är lite barnsligt roliga, som det brukar alltså.

Dinner was served

image405
Ikväll blev det till att prova något nytt till middag. Satsade på Jean Paul Gaultiers recept på fyllda tomater som finns i senaste Elle. Var det gott? Om! det var något av det smarrigaste jag ätit på länge. Och nej jag åt inte bara en tomat..
Ett tips är att steka burgare om det blir över av färsblandningen. Delikat det också.

När bröstcancer är historia..

..så kan vi sluta stödja forskningen. Vi har idag beslutat oss för att genom Pygméestyle stödja Rosa bandet insamlingen. Gör oss glada och var med du också! Låt bröstcancer bli historia och inte en del av många kvinnors liv.


Prada har kjolen

image404
Ser ni kjolen? Jag gillar den, både längden och modellen. Hoppas på att detta dyker upp i budgetvariant i vår, för då ska jag ha minst en. Annars blir det till att ta fram symaskinen.

Make me up

image403
Har hämtat paketet som anlände från StrawberryNET idag. Var tvungen att betala moms, blä, fast det blev ändå billigare än väntat.

Rengöring: Dermalogica anti-bac skin wash
Ansiktscreme: Murad för överkänslig hy
Rouge: Stila i färgen Coral (fick jag på köpet)
Ögonskugga: Shu Uemura
Mascara: Lancôme Virtuôse
Ögon make remover: Lancôme Bi-Facil

Kalaset gick på strax över 1000-lappen..

Dagens outfit

image402
Har ingen spegel och inget stativ, så nu var det klargjort.

Pitchen gick förvånansvärt bra. Oväntat, behöver inte ens skriva om manus. Däremot måste jag ta tag i storyboarden och rita om och färdigställa den. Till det behövs minst en bra penna, så jag funderar på att ta en sväng förbi Kränku som verkar ha sånt.

Stickad topp: Monki
Topp under: American Apparel
Jeans: Gamla La Redoute

Solen har gått ner

image401
Har lite panik inför uppgiften som ska pitchas imorgon kl. 11.00. Det ska göras storyboard till "Att döda ett barn". Att få ut bilderna från hjärnan till något begripligt på papper är inte lätt. Att göra storyboard är ungefär lika kul som att städa toaletten. Förstår inte hur jag kunde ha mvg i teckning för bara några år sedan, borde inte sånt sitta kvar? Manus som inte ska vara klart förrän på onsdag är gjort. Så det så.

Ovan bild är den klassiska solnedgången, idag var den rosa.

Så glömde jag kameran hemma igen!

Igår var det klassfest. That was fun. Och nej inga bilder. Film skulle lämpat sig bättre.
Skoj var det och dansa fick jag. All in all I'm very pleased.

Vad har vi väntat på?

Jo det här..
image400
Bild: people.com

Nu är inspelningen av Sex and the city filmen igång, njut av bilden och hoppas på fler :D

Oh Laura Marling


Tjejen som började spela gitarr som 3 åring heter Laura Marling. Ett litet nytt stjärnskott från Storbritannien. Lyssna och döm själv.

Det ser grått ut - äntligen!

image399
Bild: kanal5.se

Jabadabadooo (eeh ja!) Ikväll tänker jag sätta mig framför tv:n 21:00 och kolla på Grey´s Anatomy. Vem ska bli ny chef och blir det några bröllop? Äntligen från man se Derek i rutan igen samt alla härliga pinglor och gossar.

Shopping part 1

Igår slog jag till och beställde hem en del saker från Strawberrynet. Hoppas på att de anländer utan att fastna i tullen. Det beställdes bland annat rengöring, mascara, ögonskugga mm. Med fokus på ögon eftersom jag är grymt trött på att mina ögon aldrig blir bra. De kliar, är röda och torra och svullna. Min nya taktik är att byta ut smink, rengöring rubbet. Nån som har nåt tips sådär annars hur man blir av med besvärande ögon?

Jag pluggar

..och försöker bestämma mig för om jag ska beställa saker från diverse sidor på internet eller inte. Jag vill ha en olimiterad budget, inte lån från csn. Men nu får man nöja sig med det och plugga vidare.
 Vi har en flummig uppgift till en bra film - Återkomsten. Som jag såg ska visas 30 september innan Andrei Zvyagintsev nya film "The Banishment". Allt detta för dig som är medlem på Sthlm's filmfestival. Kan nån typ gå och se den nya filmen eftersom jag inte kan men absolut vill? Gah ta gärna med en hdv kamera och filma av den eller nåt så jag får se innan nästa millenium. Behöver jag säga att de flesta filmer inte når Visby i format bio?
Tjillevippen!

Första Dagens Look ever

 image398

Då var det premiär för min första Dagens Look, fast detta är lördagens Look vi ser. Det var först ett 30års-kalas som väntade med efterföljande utgång på Debaser här i Malmö.

I've done some Rewind-ing

        image397

Under min flyttningsprocessen hittade jag de här "Guldklimparna" till skor. Tror aldrig jag användt dem överhuvudtaget! Vilket de också kommer att förbli, oanvända. Vad kan jag varit när jag köpte dem? Jag gick nog i sexan-sjuan och det var en hel del år sen! De fick mig att skratta iallafall och så finns det säkert någon själ som diggar dem där ute.

The dress

image396
Bild: style.com

Stilig kitschig klänning från Marc Jacobs. Skapelsen andas 40-tal på nåt sätt. Gillar det färgglada mönstrade mot det svarta och längden. Det här är en klänning att se snygg ut i. Snälla kan inte denna dyka upp i min garderob.

I find it amusing using you

Lyssnar på John's candy, mycket bra och de är roliga (och bra) live. Det dansades på Ace i lördags. Nu är jag förkyld och försöker bortse från faktum fast att halsen gör ont, huvet dunkar och hostan smiter fram. Ignorera och kurera. Jag skulle ta bilder om jag orkade ta mig ut, men ni hittar säkert något annat fint att titta på så länge.

Mellan mig och garderoben

Eller "Between me and the wardrobe" heter Gwyneth Herberts nya album. Det är Jazz och det är otroligt bra. Skönt att lyssna på med influenser av Arthur Miller och Rufus Wainwright. Det är musik som får mig att vilja fånga vattendroppar mellan fingrarna och ligga under en varm filt en höstkväll eller bara gå ut och andas. Det går att utforska den i oändligheter. Sagor som sjungs om och om igen och lyckas berätta något nytt varje gång. Lyssna på Lay you down så kanske du förstår.
 image395
Bild: gwynethherbert.com

Båt

Åkte den extra snabba färjan över till Visby idag. Det tänker jag inte göra om. Hej vad det gungade och hej vad jag ville kräkas. Inte igen.

I storstan

Är för tillfället på snabbvisit hemma i sthlm. Hann med en kort runda på stan igår och hittade en stajlish väska på Urban Outfitters. Priset på den fick den dessvärre att stanna i butiken. Det roliga med väskan är de två portmonnä facken längst ut på varje sidan. Finurligt, annorlunda och roligt (jag vill ha en rolig väska!), men framförallt stiligt.
image394

Min utsikt

image392
..är som en akvarellmålning på foto. Solnedgång säger jag inte nej till.
image393

Only fallen angels feel the taste of chocolate

image391
Chokladens La Mer, smakar som inget annat. Len, inte bitter och rik på kakao. Det bästa jag ätit i chokladväg helt enkelt. Att den dessutom är fair trade märkt skadar inte och gör skäl för det något höga priset på 59kr för 85g.
 Titeln syftar på filmerna jag sett idag. Wim Wenders Wings of desire och remaken City of Angels med Cage och Ryan. Wenders version är av en högre klass kan jag säga. Stackars änglar som inte kan känna smak. Nu ska jag ta en bit Malagasy Mora Mora och göra en storyboard, för imorgon blir det Sånger från andra våningen.

Film någon?

Ruski baruski und Deutschland med inlag av Frankrike, sammanfattar nog min dag rätt bra. Har sett mycket film. Började med La Haine som jag rekommenderar varmt, iallafall av det jag fick se. Handlar om hatet i Paris förorter. Sedan fick vi se delar av allt från Eisenstein, tysk nazistpropagandafilm och Tarkovskij till De andras liv och Tishe!. Sistnämnda är en dokumentärfilm om en gata i St Petersburg, sedd från ett fönster och hur livet ter sig där. För att vi inte skulle gå hem med för lite film i bagaget fick vi även se Bergmans Tystnaden. Fint foto, lite halvskum och långsam, som det brukar vara alltså.

Tänkte egentligen gå och se Johan Söderbergs (klippare) The Planet som visas här ikväll (gratis för filmstudenter), men hoppar det av rimliga skäl. Även om jag vill, vill vill! Men min hjärna säger nej.

image388image389image390

Darling Mika


RSS 2.0