Italia

Halloj, sitter i Lido di Jesolo och schvettas. Rom var spannande, hehe flyget hem var intressant da en blev hamtad av polisen for att det var ont om plats pa planet och han borjade braka. Har precis atit pizza och dagarna spenderas pa stranden. Shoppingen har inte varit enorm, en lila linne kjol, en missoni badhanduk och ett pucci lipgloss. Kanske nat litet mer, men annars har pengarna mest gatt till mat. Igar var jag i Vicenza och sag gamla fina hus.
Ha det gott!


Festival i Stan

image356

Idag börjar Möllevångs festivalen i Malmö och pågår till imorgon. Ifall ni är i krokarna så måste ni ta en sväng förbi och kolla in det hela!

Lite av ett Kodak Moment

  

Att ta foto på en livilg 1,5 åring är inte det lättaste! Men nu i efterhand tyckter jag att det blev en ganska rolig bildserie, haha. Har fått lite update från Jenny i Italien, hon äter glass, badar och har det fint. Så jag är inte alls avundsjuk.

Italia

Imorgon bär det då äntligen av till Italien. Ska flyga ner med Ryanair, hehe så packningen måste vägas och kollas igenom ordentligt innan avresa. Tur för mig att jag redan skickat ner en massa kläder och skor med Ms mamma som bilat ner. Bloggen får nog vila lite, men om jag har tid så tittar jag förbi och Katja finns ju här för er ;)
Arrivederci!

Stora bullar

Om ni inte varit på Café Saturnus så tycker jag att ni ska besöka stället snarast :) Här nedan fikar jag och mina släktingar där och kanelbullarna är verkligen stora!


Stor flicka


Mikas senaste video "Big girl"

Posh + becks

image351
Snygg bild från style.com

Absinthe

Är lite nyfiken på den nya parfymen från Aa - Absolute Absinthe edp. Den innehåller 51 olika essenser och doftar av blommor och trä, men vem vet hur den doftar på dig eftersom den får en unik doft på varje bärare (det får väl alla parfymer?).
image350

Färgglatt kvitter

Igår såg jag Alexander och påfågeln på Dramaten. Riktigt bra var den. Underbar familjeföreställning med färg, musik, dans och sång. Pjäsen handlar om Alexander (Robin Keller) och hans påfågel som har en kran i huvudet. Det övergripande temat är hur man bekämpar sin rädsla.
image349
Foto: dramaten.se

Paraply

Igår köpte jag ett paraply från Lisbeth Dahl, har gått och spanat på det i ett år och kände att det var dags att slå till.
 image348

Blåbär och mode

Har plockat blåbär idag och ätit blåbärspaj, tack Mikaela för pajdegsreceptet, supergott! Bytte två bitar paj mot omkring 10 meter tyg hos min granne, väldigt generöst må jag säga. Håller på och gör blåbärsglass nu också, ska bli intressant att se hur den blir :)
Lite bilder från förra veckan dyker nog upp snart, ni kan ju spana in en från Valentino's 45 års jubileum i Rom så länge.
image346
style.com
Svartvita män spanar på Colosseum - Karl och Manolo

Bok Blir Film

                                    image343 image344

Det var många år sedan jag läste Janet Fitchs bok, Vit Oleander men det var verkligen en bok som fastnade och stannade kvar i minnet. Historien är väldigt fin och tragisk på samma gång och Fitch språk är rena magin. Men som med många bra böcker görs det en film av boken, även så i detta fall. Tyvärr har inte filmen den magiska känsla som boken förmedlar, men jag menar det är inte första gången en film inte blir lika bra som sin föregångare, boken. Behållningen med filmen är Alison Lohman som spelar den unga flickan Astrid.

Natur + bio + middag

Var ute i tyresta nationalpark igår och gick, inte frivilligt, men det var okej. Jag följde mest med för shoppingen efteråt på söder. Sprang på supertrevliga Emelie Svensson från Malmö som designar jättesnygga herrkläder och även gjort dem i dammodell. Intervjuade henne i onsdags, kanske dyker upp nåt här.
På kvällen gick jag på testvisning av Solstorm sämre film får man ju leta efter. I princip alla gamla stora skådisar var med, typ persbrandt, jakob eklund, henriksson, reuter, scorupco och några till. Efter filmen blev det middag hemma hos M och även lite avlämning av saker som ska bila till Italien. So I'm still busy :)
image340
En riktig linslus med trendig lugg.

Upptagen

Har släkt på besök varför bloggandet ligger lite på is. Igår tog vi en runda i stan och jag shoppade som vanligt på chic etc. som nu har utförsäljning. Det blev en tröja från ladies&gentlemen, från höst kollektionen -06 eftersom jag fortfarande gillar den starkt och ja svart är en bra färg, hehe har rätt mycket därifrån nu.

image339

Kostymare

image332image333image334image335
image336image337image338

Jag har en hemlig förälskelse i engelska kostymfilmer! Jag menar det finns inget bättre och glädjande att titta på. För man vet nästan alltid hur de slutar och det känns sååå skönt. När jag tittar på sådana här filmer flyger jag verkligen bort i fantasin och önskar att jag själv kunnat gå runt på någon engelsk herrgård i en vacker klänning och se så drömsk ut som alla flickorna gör. Så här är några av mina favoriter: Howards End, Maurice, Remains of the Day, Sense and Sensibility, Pride and Prejudice (serie), Brideshead Revisited (serie) och Emma.

Satine

Beställde lite saker från Satine i söndags och fick hem dem redan idag. Det kallar jag snabb leverans och jag fick även med ett antal tester på trevliga saker, bl a rengöring från Suki.
image320

Italy update

Nu blir det 3 veckor i Italien istället för 2 och förutom Lido di Jesolo där lägenheten ligger blir det några dagar i Rom. Sen får man se vart det bär av, några städer som nog ska besökas är Venedig, Verona och Vicenza. Jag har precis börjat försöka lära mig italienska då ispeak Italian anlände idag. Buona sera!
image319


What?

Varför är myspace nu på svenska, gah och "Visa alla Jenny : Kompisar" låter ju som att man ska visa alla versioner av mig kompis edition.

Allt du önskar dig finns redan.

Ojoj är helt impad av trailern till Suden vuosi eller Vargens år som den svenska översättningen blir. En film från Finland regisserad av Olli Saarela. Den hade premiär i landet på andra sidan Östersjön i Februari och kommer ut på dvd i oktober, jag vill ju se den nu nu nu! Vackert, mörkt och ljuvligt.
image316


RSS 2.0