Gårdagen hade tema tant

image235image236
Igår åkte jag först från Malmö till Stockholm med tåg, där jag träffade kinesiska Linda Hong från Brasilien och sen båt från Stockholm till Helsingfors. Ska vara i Finland i nära på en vecka för att min kusse Stella tar studenten och för att träffa hela tjocka släkten.
 Linda var på Eurotrip och hade varit på resande fot i 42 dagar. Hon var konstnär och hade haft utställningar runt om i världen. Jag lärde henne svenska under nästintill hela resan som ändå är på 4 timmar, riktigt trevligt var det och jag fick även höra om hennes resor och personer hon träffat.
 Sen åkte jag ju då färja över till Finland och bodde på plan 6 även kallad sextant, eh jag undrar vad sjutton det namnet ska syfta på. Såg inte till några pervotanter iallafall. Åt dömycket till frukost eftersom min mor bjöd, det var mackor, gröt, små piroger, köttbullar (okej ja konstigt) croissant. vattenmelon och små munkar, eh ja jag är fortfarande mätt, även om jag nu fått tag på mintglass som är en gammal barndomsfavorit.
 Hann ta en liten shoppingrunda här i Kouvola, hittade en silvrig läcker väska på Lindex, snygg silvrig bikini på Hm och en läcker nylonväska från Marimekko. Köpte dock inget idag eftersom jag är alldeles för trött för att kunna tänka klart. Men imorgon då kommer jag tömma stan, iallafall nästan ;)
Trevlig kväll på  er!

Kvällens outfit

image234
Klänning: Tjallamalla, okänt märke
Leggings: American Apparel
Skor: Repetto

Kom precis hem från opponeringen, som gick bra. Fick till och med vg på mitt paper :D och handledaren fick intrycket av att jag inte riktigt gillar Ingmar Bergman, he he.

Du och jag, sug på den du!

Regissörsparet Miranda July och Mike Mills är nog enligt mig ett av de hetaste paren i film.
image231

image232image233
Miranda har gjort den underbara Me and you and everyone we know och Mike skapade Thumbsucker. Som lite kuriosa kan nämnas att paret besökte Stockholms filmfestival år 2005, då filmerna kom ut. Och Miranda är verkligen så underbar som man får känslan av efter att ha sett hennes film.
Me and you and everyone we know handlar om den artsy Christine som försöker slå igenom med sin konst och samtidigt jobbar inom ålderdomsvården, hon träffar den något förvirrade skoförsäljaren Richard och ja sen händer det en massa och barnen i filmen är helt otroligt underbara!
Thumbsucker handlar om Justin som suger på tummen och ja försöker sluta, men det där med att bli av med beroenden är inte det lättaste, speciellt inte när man kan ersätta ett beroende med ett annat..
Jag säger bara, se och se om!

I paid him 500kr to do it

image231
Nu har jag varit och klippt mig, ser lagom kaxig ut. Körde på att jämna ut uppklippningen och nära på 10 cm rök, men jag gillar det och nästa gång går det typ att klippa helt rakt. Jag vill ta med mig frisören till sthlm, han är så duktig och småpratar inte strunt i en timme. I augusti blir det nog ett sista besök :D

Partytält from outer space

image230
Sydde kjolen idag. Den ser ut att ha importerats från rymden. Ignore the hair, don't even dare to look at it, btw.
 Igår kväll hade jag avskedsmiddag här hemma eftersom jag åker iväg på onsdag, lite trist, inte middagen dock den var väldigt trevlig. Sen tog vi en sväng förbi möllan och blev bjudna på dricka och det var hela två pers som lyckades ragga på mig i toakön (unisex toalett då) haha dock är man ju helt ointresserad eftersom man har en fin pojke i huvudstaden.

Don't mess with her

image229
Väskan, skjortan, brillorna, jeansen, skorna, frisyren, wow! Elegant och tufft, så här vill jag också se ut nån gång. The Sartorialist har verkligen hittat en pärla i New York.

Heders(pygmee)medlemmar

1.image224
2. image225
3.image226
4. image227

Vi (jag och Jenny) som ordförande i Pygmeesyrelsen vill lyfta fram några mycket talangfulla och superroliga (korta) män (lovar att det kommer kvinnor sen)!
Att vara kort har alltid varit något negativt, i allafall om man läser "alla undersökningar" där det står att majoriteten av alla framgångsrika människor är lååååånga, BULL SHIT! För här ovan finns fyra mindre män som erövrat världen med sin underbara humor och charm! Längst (men kortast av dem alla med sina 1,50m) uppe i hörnet finner vi Danny Devito som alla säkert minns som Arnold Schwarzeneggers minitvilling brorsa i Twins. En nuvarande favorite of mine är Jack Black! Helt sanslöst rolig i filmer som Nacho Libre, där han spelar en munk som försöjer ett barnhem genom att tävlingsbrottas utklädd (he's very sexy;) En levande legend är mannen och myten, Dustin Hoffman! Bara saken att han spelat i Little Big Man, det säger allt, nästan iallafall. Min personliga favorit är klassikern The Graduate. Där han blir förförd av den äldre Mrs Robinson, en must see! Vem kan glömma den skrikiga, neurotiske, pain in the as George Costanza från Seinfeld? Trots sina brister kan man inte låta bli att älska George spelad av Jason Alexander. Så det var alla kortisar vi hade att presentera idag och utnämna till Heders(pygmee)medlemmar. Vi är stolta att ha utökat vår "grupp" med 4 pers. Den som är intresserad att joina oss, maila, här får alla plats (jag menar det går två av oss på en normallång människa!).

Mr Tischa

image223
Dags för lite herrmode! Dessa snygga tischor hittades på s'n's och The Fizix.

Dagens outfit

image222
Linne: CBGB
Bolerotopp: Hm
Jeans: La redoute
Skor: Repetto
Haha mitt arsle ser lagom kul ut.

Soleil

image221
Jag ser helt vit ut, nästintill självlysande. Så vit är jag egentligen inte men jag fotade med mobilen idag och den har inte många pixlar kan jag tala om, hehe :)

mannen längst till vänster

image220
foto: Marie-Therese Karlberg  stureplan.se

är Per. Han är rolig. Fick vetskapen då jag praktiserade på Noble som han grundat, det är då ett filmbolag som främst håller på med distribution. Nu är han i Cannes och festar, Per gillar att festa.

Kanelbullar

image219
Bakade kanelbullar precis, så nu luktar det nybakat i hela lägenheten. Förutom att lukta gott så smakar de även mums!

Jordgubbar och sol

image217
image218
Satt ute i parken och solade hela eftermiddagen, som sällskap hade jag jordgubbar, Elle och en mindre läsvärd uppsats om musikaler som jag måste opponera på. Det var inte många ute faktiskt. Mänskliga varelser som vågade sig ut var en tant i turkos baddräkt och där kan man ju verkligen tala om att våga och så några hånglande par. De låg lite utspridda och där satt jag då med jordgubbar och läste om mode.

Bad hair day turned good

Var grymt missnöjd med mitt hår idag. Så helt oväntat säger min kursare Stephanie att jag har så fint hår och undrar hur länge jag har plattångat det och stylat. Jag tittar frågande på henne och säger att det liksom ligger platt av naturen och att jag har tvättat det (okej torkade med hårtork, men big deal). Sen blev håret jämfört med Rachels i Vänner. Nu känns mitt hår vackert. Tänkte dela med mig av vilka favvoprodukter som brukar användas.

image216


Schampo: Redken Body Full, Kiehl's Protein concentrate for oily hair och så budgetfavoriten Head & shoulders Citrus fresh
Balsam: Kiehl's Grooming aid formula 133
Styling: Paul Yacomine Micro colourcare, Bumble and bumble Prep, Bumble and bumble Surf spray, Bumble and bumble sumowax, Elnett och Redken Full frame 07.
Borste: Mason pearson medium size boar brislte and nylon brush

Jag har varit frånvarande idag..

bara för att jag pluggat och solat i parken, men efter att jag lämnat in mitt paper ikväll så kommer jag förhoppningsvis tillbaka med nya krafter :)

3 things I do like

image215
Tyckte Smartasmias utmaning var kul och har nu sammanställt 3 av mina favvoprylar här hemma :)

I got home at 4 in the morning

Igår var jag på födelsedagsfest, men den var mindre rolig av olika anledningar. Lyckligtvis tyckte hela sällskapet det så vi drog vidare. Först till möllan (se bild) och sen till debaser som var så himla bra. Det var nytt, snyggt, fräscht och musiken var bra och dansvänlig även om man inte kände igen en enda låt i princip. Heja! Mer fräscha uteställen tack :)
image214

Colored black

image215

Cut my hair, please

image213
Hittade lite fina frillor som kan tänkas vara aktuella att ta med till frissan om typ en vecka. Vad tycker ni, nån favorit kanske?

Jag är klar!

Med mitt paper :D har till och med fixat källhänvisningar med hjälp av min eminenta kompis Marcus. Yay, nu är det helg på riktigt och solen skiner!

Gamla Kalle

"Computer reading is not sexy" - Karl Lagerfeldt. Han är då rolig och just nu aktuell med en fotoutställning om Paris i skymningen. För att se intervjun med honom, klicka på länken
Karl Lagerfeld

Sex and the city snart här igen!

Okej, nu ska man inte få för stora förhoppningar, men tydligen så verkar alla skådisar från satc, nu ha enats om att faktiskt göra en film. Projektet har varit igång i tre år och det är ännu inte mer än i planeringsstadiet. Jag tycker att vi alla ska hålla tummarna så kanske vi får återse de 4 grymma tjejerna, för visst har vi saknat dem? Iallafall lite ;)
image212
Skål!

Viva La Festival!

image211image211image211image211

Då var det dags för den 60:e Filmfestivalen i Cannes och jag är inte avundsjuk, nä nä. Öppningsfilmen i år är Wong Kar Wais (som förövrigt gjort den fantastiska In the mood for love) första engelskspråkiga film My Blueberry Nights med bla Jude Law och Natalie Portman. Fler filmer som kommer att dyka upp på festivalen och som är med och tävlar om det åtråvärda priset Guldpalmen är Zodiac i regi av David Fincher, mannen bakom Figth Club och Se7en, och  bröderna Cohens No Country for Old Men. Detta är bara en droppe i havet av alla filmer som kommer att visas! Eftersom jag och alla andra dödliga får stanna hemma kan man åtminstone glädjas utav Andrea och Orvars äventyr nere i Cannes.


Det verkar bo folk här

Det är till och med folk ute i min korridor, men jag måste sitta inne. Gah. Har nu typ kanske fått in en ny riktning på mitt paper iallafall.

Save my brain

Jag avskyr nu Persona mer än nåt annat, det är en film om Ingmar Bergmans ångest i den konstnärliga världen. Om det låter tråkigt och jobbigt att kolla på så kan jag säga att JA det är det. Jag tror seriöst inte att jag kommer få ihop nåt himla paper. Och jag förstår inte varför man måste ordbajsa 5 sidor skit när man kan sammanfatta skiten i en mening.

Kväll i Malmö

image210

Dagens outfits

image208image209
På begäran av Smartasmia fotade jag min palestinasjalstop som jag sydde för några år sen. Sen kände jag dock för att byta om och har nu gratis filmtröja med Steve Buscemi citat "Stockholm Film Festival rules!"

1. Topp: Egentillverkad
Kavaj: Kookai
Jeans: Victor&Rolf för Hm
Skor: Repetto

2. Hoodie: Hm
Tisha: Stockholms filmfestival
Jeans: V&R för Hm

Mindre bloggande

Jag kommer blogga mindre nu en vecka framöver eftersom jag måste få klart mitt paper. (Om nån vill skriva det åt mig så säg till!) Bokade klipptid idag, vilket behövs, så om två veckor kommer jag förhoppningsvis vara fräschare i håret :) Ska snart dra iväg till skolan, gah blä urk, det är tråkigt. Men vädret är fint och min lägenhet är städad.

Blommande Malmö

Nu är jag tillbaka i söder och här blommar allt för fullt. Fotade en syrén när jag gick hem igår. Fick lämna snyggkameran i stockholm tyvärr, så nu får ni sån där kass kvalité på bilderna igen.
image207

Kocky

Jag är något efter, men bättre det än att vara lost forever. Upptäckte precis att det var Kocky som satt vid vårt bord inne på Ace i lördags och ja han spelade även på klubben. Han är rätt bra alltså. Den singeln som nämdes tidigare är Kocky's mixtape vol. 2. På nya skivan spelar han bland annat med Timbaktu.
image206

The week-end

Var på dop igår, riktigt trevligt. Träffade sedan en viss M och gick till Ace som förövrigt är ett riktigt bra uteställe. Var vaken i över ett dygn, vilket var slitigt så här i efterhand, men kul med tanke på sällskapet :) Promenad på strandvägen vid fyra på morgonen med Lynchig stämning är inte helt fel och att sedan sola på östermalm, även om det iof bara var soligt i cirka 5 minuter. Sitter nu och lyssnar på en singel som ingick med inträdet eller something, på Ace. Mina öron tjuter fortfarande. Nä nu ska jag ta och kika på alla bilder från dopet.

Gold + punk-pink

image205

Fejk bejka dig brun

"The dry cleaner was rather perplexed when my good Theory pants came in smelling like coins and looking like a disco!" Så skriver Kristen Kelly a.k.a The Beauty Addict i en av sina brun-utan-sol recensioner. För att läsa mer och få tips på hur du får en fin fejkbränna, besök hennes BLOG!

Det blir grönsaker till middag

image201

image203
Tröttnade på att plugga och började fota grönsaker istället, nu kanske ni förstår hur ointressant jag tycker att studier är för tillfället.

Jag är lite aggresiv

JAG HATAR ATT PLUGGA TRÅKIGA AKADEMISKA SKITÄMNEN. Det var allt jag ville ha sagt för denna gång (skitämnena är berättande i litteratur och film och poesi, det är inte seriöst, det är flummigt och ointressant). Så nu ska jag sätta mig och kolla på Persona än en gång eftersom den är så himla bra, nej jag är inte heller seriös.

The t-shirt

Dagens outfit är mjukis eftersom jag ska plugga och baka. Har zero smink i fejjan och fett hår, som det ska vara alltså ;)
image203
T-shirt: Martin Margiela (fyndad igår för under 200kr)
Leggings: American Apparel

Mingelpingel

Precis hemkommen från mingelkvällen eller ja shoppingfesten i sturegallerian. Konstigt vad affärsbiträdena helt plötsligt har blivit trevliga. Har det månne något med Scott "The Sartorialist"s uttalande, om hur snäsig och oproffsig svensk butikspersonal är, att göra? Hmm hoppas trevligheten håller i sig. Det blev inte någon shopping för mig, men min "branschkollega" Alexandra fick en påse med sig hem. Jag köpte däremot världens snyggaste tisha tidigare idag, en Martin Margiela med en kamera på, mycket tjusig. Den blev inspanad av ett affärsbiträde som jag snabbspanade in, som enligt Alex nu kallas han med de tajta byxorna. Dock var detta ett väldigt ytligt 3 sekunders span då jag inte riktigt kommer ihåg hur snubben såg ut och definitivt inte hur hans byxor såg ut, men kläderna i butiken de var då snygga! Detta var en kul kväll, nu ska jag dricka vitt te!

Lite bilder från dagens promenad

image197
image200
image202

Lunch + fika på Djurgården

image196image195image194image193
Var ute på promenad med mamma och hennes pensionärsvänner idag. Lunchade på ett jättemysigt ställe på Djurgården. Bullarna var omkring 10cm i diameter och väldigt goda :)

En outfit anno 2005, eller ja kanske ännu tidigare

image192
Jeans: Gamla Ck
Linne: Gammal La redoute
Tröja: Gammal La redoute

Om och om igen för det är banne mig för bra!


TTA - First class riot

Även om ni redan sett den, se den igen! Marcus Söderlund är ett geni och bör fortsätta göra musikvideor.


Hallonmetallic

image193
Blus: Fredflare
Shorts: Johnson, Activeendeavors
Sko: Topshop
Diadem: Urban Outfitters
Väska: Marc Jacobs, Net-a-porter

Filip & Fredrik, Fika och (misslyckad) Väskryckning

Föredraget med Filip och Fredrik var riktigt underhållande igår. Det jag fick med mig var "våga falla ur ramen" var inte så Svensson. Mycket användbart i slutet av kvällen. Efter föredraget blev det fika med M också mycket trevligt, även om jag var grymt trött.
Nu till kvällens höjdpunkt eller kanske snarare raka motsatsen. När jag gick hem från tåget vid halv tolv så hör jag hur någon går allt fortare bakom mig. Eftersom jag är tjej så går jag ju alltid på helspänn när det är mörkt ute. Så helt plötsligt rycker någon tag i min väska. Först blir jag typ "what?!" men den tanken går över rätt fort och jag vänder mig istället om och får ett stadigt grepp om den, alltså väskan. Så står jag och väskryckaren och drar i väskan ett bra tag tills jag blir så frustrerad att jag skriker "FUUUUUCK" konstigt ordval, men då blir han helt plötsligt asrädd och släpper väskan och springer fort fort därifrån. Kände mig lite stolt och har nu bara ett fetit blåmärke på armen. Detta med att falla ur ramen och faktiskt våga göra nåt är något jag tänker fortsätta med.

FF

Ska strax dra iväg till Skandia där Filip och Fredrik ska hålla föredrag om klavertramp i arbetslivet.. kan bli intressant. Eller alltså det borde det bli. 
Update later!

En dagens outfit

image191
Tröja: Hm
Jeans: Acne
Skärp: La redoute

Hår minus frisyr

Om du också saknar inspiration kolla in dessa videor från Redken.

En terrass

image188
Den här terrassen väcker barndomsminnen. Den är otroligt vacker och ser inte särskilt svensk ut. Jag besökte den många gånger när jag var liten och det blev ett kärt återseende idag, även om jag inte hann stanna särskilt länge. Plats: Bergianska trädgården.

Jenny - naturfotografen

image184image185image186
image187image189
Från dagens tur till Bergianska trädgården.

Är bootcut hett igen eller?

image183
Okej Rachel B är en jättesöt person, men vad har hon på sig? Det är ett par bleka slitna bootcut jeans. Har hon hittat dem i garderoben eller är de nyinköpta? tragiskt i båda fallen. Nu måste jag nästan ta och prova mina gamla calvin klein jeans som inte sett ljuset på flera år, hehe, men de ska in i garderoben direkt efter provning!

En tur i stan

Var och kikade på alla små butiker på Rörstrandsgatan idag. Där fanns mycket man ville ha, men eftersom jag är sparsam av mig så köpte jag ingenting även om jag fortfarande går och drömmer om en rödvit rutig silkesklänning från Luther. Hittade nedan fina blomsteraffär på ett hörn. De hade verkligen fina växter i alla möjliga variationer.
image182

Detta är en tillfällig blomsterblogg

Introducerar mina orkidéer för er kära läsare :)
image180image181

Allt för skönhet

image179
Detta inskaffades då igår, förutom ett besök på c/o så hann jag även med att köpa balsam på Kiehl's och fick då en liten flaska duschcreme och en massa småtester på allt möjligt på köpet :) de har då sannerligen äkta amerikansk service, me likey!

Skogspromenad

Idag var jag och nya kameran ute i skogen. Jag gick även in i en trädgårdsaffär i mjukiskläder(!), ofixat hår och noll smink, skyller på mamma och pappa som absolut skulle dit efter skogspromenaden. Kanske inte är så konstigt för vissa, men jag har verkligen svårt för folk som går runt i mjukiskläder everywhere. Aja, ni kan ju beskåda lite natur nedan..
image181image177image180
image178

Pannkaka - the real stuff

image175
Eftersom pannkakorna igår inte blev fullt så bra som de kan bli, gjordes ett nytt försök idag. Michel, detta är ingen indie-pannkaka ;)

Fleur


image169image172 image173
image170image171
image174

Yesterday

Var i stan och köpte en ny kamera, äntligen. Passade sedan på att besöka c/o Stockholms utförsäljning och den var sjuk, alla skulle verkligen dit och stockholms alla mammalediga verkade ha samlats i trupp med sina vagnar. Poor babies. Handlade lite smått och gott, blev dock dyrt. På kvällen kollade jag på Old-boy. Den var verkligen konstig eller helt vrickad, men rätt bra. Det tillagades även pannkakor, indie-pannkakor ;) ja eh de blev inte så snygga, men var helt okej :)

Jared Leto i The shining, typ


30 seconds to Mars - The Kill
Snygg för att vara musikvideo, dock är musikstilen inget jag brukar lyssna på, men ja Jared Leto är ju en het man.

Valborg del 3, lite grillning

image166
Vi grillade un poco ute på innergården. Det hjulades även en del och vissa stod i brygga. Jag har nästan träningsverk, hehe. Det kanske dyker upp fler bilder..

Valborg del 2, hemma hos Victor

image165
Vi drack endast coca-cola hemma hos victor (röd tischa), nä men tavlan var väldigt snygg liksom hela stället. Mikaela njuter av nåt otroligt äckligt uppe till vänster och Katjas fina illustration visar hur gott det kan tänkas vara. Världens snyggaste (not) bild på mig och Katja, hehe så nu kan ni inte klaga på att jag bara satt in fula bilder på alla andra ;) Mikaela och jag fick världens äckligaste Xider-vodka drinkar, alltså de slår rekord i äcklighet. Men vi åt världens godaste kebab, so maybe that makes up for it.

Valborg del 1, i parken

image164
Vi började valborgsfirandet i parken vid ett snåret. Det var packat med folk och kul stämning. Det kastades saker och jag fick bl a ett bananskal på mig, jätteintressant. När solen var framme var det riktigt varmt och härligt. Julian (blå tischa) joinade plötsligt våra grannars fina sång, hehe kul. Emelie och Lina (nedersta mittenbilden) hittade oss efter några timmar, det var som sagt smockat med folk. Katja och Mikaela posar fint på översta bilden till höger, de har övat i Barcelona. Vi drack ett antal olika sorters drycker. Moi intog asti och kaktus-lime xider, helt okej, you can't have champage everyday ;)

RSS 2.0