Vill ha, helst nu!


image54image52















image51
image53















Halsband från Alex and Chloe helst i svart då
Väska från Anna Corinna, ser lagom gammal ut
Klänning hittad på en Japansk sida
Sweatshirt från Robert Normand

Sen vill jag även att Edition ska öppna i Sverige, bara för att inredningen i butikerna är farligt snygg och för att kläderna väcker habegär. Om någon kan japanska så går det att handla online..

Tarantino+Rodriguez=Rolig film

Snart har Tarantinos (Pulp Fiction) och Rodriguez (Sin city) nya film Grindhouse premiär i staterna. Vi väntar med spänning på att få se den, men tills dess - njut av detta smakprov!


Film Om Film

image42 image43 image44 image45 image46 image49

Filmer om film finns det ganska gott om men här är iallafall några filmer som handlar om filmskapandet på något sätt. Så det är bara till att springa ner i videoaffären, ladda ner eller hur ni gör, trevlig filmtitt!

Boogie Nigths- Paul Thomas Andersson skildrar porrfilmsindustrin under 70 & 80-talet på ett skönt (hehe) sätt. Sjukt bra ensambelspel med bla. Mark Wahlberg, John C Reily, Philip Seymore Hoffman, Julianne Moore, Burt Reynolds mfl.
Ed Wood- Den (ö)kända filmskaparen Ed Wood har blivit utnämnd till världens "sämsta" regissör!!!! Tim Burton tillägnar en film till den "knasige" men dock charmige filmskaparen. Med Johnny Depp i huvudrollen(Burtons musa).
Mullholland Drive- En av mina Lynch favoriter. En hoppfull och naiv kvinna åker till drömmarnas stad och söker lycka inom filmbranschen men vad är verklighet och vad är dröm?
Singin' in the Rain- Vem vill inte se en dansande Gene Kelly i regnet? Om ljudfilmens intrång i Hollywood, vem överlever och vem kapitulerar?
Sunset Blvd.- Billy Wilders klassiker om en kvinnlig stumfilms-skådis som vill göra comeback inom ljudfilm.
Cinema Paradiso- En gammal man, en ung pojke och en enda biograf i en liten stad i Italien. Det hela utvecklas till en livslång vänskap, en riktigt charmig film!


Gårdagens outfit

image48

Kavaj: Stella McCartney for hm
T-shirt: American Apparel
Byxor: Ladies and Gentemen
Skor: Vagabond

Napoleon=Bingo

image41image50

Såg Napoleon Dynamite (igen) ikväll och mitt i filmen utbrister min vän Linda "Han är ju lik Bingo Rimér". Jag håller med, vad säger ni?

Napoleon Dynamite!

image37image34image36image39 image43image38

Eco vänlig T-shirt från Asos
Armband från Dolly dagger
Härliga Leggings från American Apparel
En snygg men dyr Väska från Asos
Strumpor som bärs lite nedhasade från AA
Gympasko från Laredoute's barnavdelning

Très coquet!

image33

Denna snygging hittade jag på The Sartorialist

Majsburkar är farligare än knivar

Jag är arg och har ont. Såg fram emot att äta tacos till lunch. Hackade grönsaker, allt gick som smort. Men sen skulle jag öppna en burk med majs (Bonduelle!) och då vill locket bara öppna sig yttepyttelite och jag drar med samlad kraft hårt  i den metallöppnarsaken som sitter fast på locket, men istället för att öppna locket så går den av, majs flyger runt i mitt kök och locket sågar sig djupt in i min hand. Köttsår. Seriöst så vek sig skinnet in i handen, och så blödde det. Dock kan jag ju lite sjukvård (liiite) så jag håller handen högt upp och det slutar så småningom att blöda, proppar i mig några alvedon också. Handen känns nu lite mysko, men har ett fint omslag i form av grå leopardmönstrad scarf. Jag är arg på majsburken.

En somrig önskeoutfit

image40
image34

image35image37image39


Klänning: Pimpinette från Mint and Vintage
Kofta: Jardin des Orangers från MyTheresa
Väska: Maria Westerlind från Mint and Vintage
Skor: Jil Sander från MyTheresa
Örhängen: Fredflare

We all scream for Ice-cream

Idag var jag och Katja ute på stan. Vi såg glass, vi köpte glass och vi åt glass. Jag åt Daim och blåbär och Katja tog lakrits och blåbär. Nu är glassäsongen invigd, hurra! Solen sken och folkmängden blev allmänt vackrare i skenet. Jag köpte vit/ljusrosa tulpaner. Nu hoppas vi på mer sol och framförallt mer glass!

Glassssigt!

image23 image24 image28
 image33image31image26image25
 


T-shirt med texten "I carried a watermelon", klassik replik från Dirty Dancing, finns hos 80stees
Jacka i lilla nylon från Topshop
Glassörhängen från Dolly Dagger
Jeans i mer loosestil från Urbanoutfitters
Glasshänge till väskan från Asos
Väska från Dorothy Perkins
Skor från Dolly Daggar

Glassig kosmetik

image18
image27
image22




image20










image25


Puder: Pout Shimmer dust £14.00 HQhair
Duschcreme: Philosophy Waffle cone $16 Sephora (jag vet, det går inte att få hem den)
Läppglans: Pout Lipslick, Cute girl £10.00 HQhair
Ögonskugga: Urban Decay, Cherry £11.00 HQhair
Necessär: Anya hindmarch £75.00 HQhair

Paris På Film



image12 image17
image16 image13image14


Vår blogg känns väldigt franskinspirerad av någon anledning. Därför tycker vi att en dos "fransk" film passar bra i solskenet!
- Breathless, filmen som blev startskottet för franska nya vågen på 60-talet.
- Before Sunset, uppföljare til Before Sunrise. Ethan Hawke & Julie Delpy vandrar runt på Paris gator och pratar om livet.
- Paris Je T'aime, 20 olika regissörer, 20 filmer, 5 minuter var.
- Amélie from Montmartre, har väl blivit en modern klassiker.
- Funny Face, Audrey Hepburn tvingas bli modell i Paris, vi lider med henne.

Dagens Outfit

image15
Tröja: Hm
Kjol: Egentillverkad
Leggings: American Apparel
Skor: Hm

Gratis Gruff

image13

I fredags var det premiär för komedin Gruffet i Chiozza i Malmö, som spelas av Teaterhögskolans avgångsklass. I 2h och 45 min bjuds man på grym underhållning och sjukt bra skådespeleri med karaktärer som man sent kommer att glömma. Alla som har möjlighet borde gå och se den NU, den är ju "fattig-student-vänlig" alltså free of charge. Spelas t.o.m den 26 april.

Mer info: http://www.thm.lu.se/index.html

Önskvärd look



image8
image12
image7
image5image11




Blus: D'ahrling 699kr (mintandvintage.se)
Jeans: April 77 895kr (tresbienshop.se)
Solglasögon: Marc Jacobs 218 euro (giarre.com)
Skor: Ganni 899kr (mintandvintage.se)
Väska: stylesnob 599kr (sheilastore.se)

lundi et le soleil brille

Började dagen med ett pass yoga. Skrev sen min 4 sidor långa uppsats om mitt intresse för mode (man skulle skriva om något i sitt liv). Mitt i skrivandet anlände en snygg ups man med mitt www.americanapparel.net paket, mycket uppskattat, både att han var snygg och att han kom med paket då. Fick hem ett linne, två par leggings, en t-shirt och en kjol samt en träningsväska. Folket på AA var även snälla och skickade med gratis underkläder, visserligen i form av string, men hallå de var snygga och gratis.
Var ute på en promenad i solen och satt och solade i parken ett tag. Härligt när det är tjugo grader i solen! Såg en mycket snygg pappa i tjugoårsåldern i parken med en söt asiatunge, kändes lite Brad Pitt, pappor med barn är fint.
När jag kom hem fanns det en inbjudan till Nellys badmodevisning i min inkorg, trevligt. Dock åker jag inte upp till sthlm förrens dagen efter, men funderar nu på att boka om biljetten. Inte för att jag är ett stort fan av Nelly.se, men det är kul med modevisningar och lite mingel. Den var helt okej förra året så varför inte. Kanske ändå behöver lite inspiration till ett nytt bikini inköp eftersom den förra från Victoria's secret är fin, men behöver sällskap.
Nu ska det nog målas lite på en tavla.

Dagens outfit

image3


























Tröja: Köpt i nån affär i East Hampton
Kjol, lila linne och leggings: American Apparel
Skor: Repetto
Solglasögon: Chanel


un bon week-end

Gränsen mellan vardag och helg är lite vag när man har en lektion i veckan, men jag började helgen på fredag kväll genom att beskåda några avsnitt av SATC. Igår fick jag ett ryck (bra sådant) och sydde en kjol, tog cirka 5 timmar så jag är nöjd med resultatet som går att beskåda på bilden nedan. Hade tänkt att ta det lite lugnt för att sedan vara pigg inför middag och utgång med besök från sthlm, men fick i panik fixa mig för att sedan nästan blåsa bort på väg hem till min lunda (också emigrerad stockholmare) kompis Linda. Lagade lite middag, spelade lite piano och sjöng självklart med till alla Mikas låtar samt intog tequila. Därför är går min tankeverksamhet långsammare än önskat och förklarar alla konstigheter i förra inlägget.
Hann med två nationer, wermlands och ög, sista var lite roligare än det första om man inte går ut för att slippa träffa folk. Gick hem halva vägen utan skor för att de var cirka en och en halv storlek för små. Kvällen var lyckad, även om jag nog föredrar uteställen som stänger senare än två, men ett plus är ju självklart att drickat på nationerna är un poco billigare.

Kvällens outfit
image2

Linne: American apparel
Kjol: Egentillverkad
Strumpbyxor: hm
Klocka: Emporio Armani
Glasögon: Chanel

bienvenu kära du!

Enligt Jenny och Katja är film roligt och speciellt i kombination med en massa annat. Vi pluggar film på olika håll, men förnågra månader sen gjorde vi Sweet Red, som ni bör se!

RSS 2.0