Film Om Film

image42 image43 image44 image45 image46 image49

Filmer om film finns det ganska gott om men här är iallafall några filmer som handlar om filmskapandet på något sätt. Så det är bara till att springa ner i videoaffären, ladda ner eller hur ni gör, trevlig filmtitt!

Boogie Nigths- Paul Thomas Andersson skildrar porrfilmsindustrin under 70 & 80-talet på ett skönt (hehe) sätt. Sjukt bra ensambelspel med bla. Mark Wahlberg, John C Reily, Philip Seymore Hoffman, Julianne Moore, Burt Reynolds mfl.
Ed Wood- Den (ö)kända filmskaparen Ed Wood har blivit utnämnd till världens "sämsta" regissör!!!! Tim Burton tillägnar en film till den "knasige" men dock charmige filmskaparen. Med Johnny Depp i huvudrollen(Burtons musa).
Mullholland Drive- En av mina Lynch favoriter. En hoppfull och naiv kvinna åker till drömmarnas stad och söker lycka inom filmbranschen men vad är verklighet och vad är dröm?
Singin' in the Rain- Vem vill inte se en dansande Gene Kelly i regnet? Om ljudfilmens intrång i Hollywood, vem överlever och vem kapitulerar?
Sunset Blvd.- Billy Wilders klassiker om en kvinnlig stumfilms-skådis som vill göra comeback inom ljudfilm.
Cinema Paradiso- En gammal man, en ung pojke och en enda biograf i en liten stad i Italien. Det hela utvecklas till en livslång vänskap, en riktigt charmig film!


Kommentarer
Postat av: Martina

Yeah, du har två av mina favorit filmklassiker med i din lista filmer-om-film. Goo Katja!!! I love Gloria Swanson i Sunset Boulevard, hon var asgrym!

2007-04-18 @ 11:46:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0