Don't let us kill another 40000 people

Jag brukar föredra att handla plagg i bomull framför konstfiber. Det känns naturligare och bättre. Bomull anses ju också vara ett ganska hållbart material. Jag har kläder som min mamma haft på 60-talet som fortfarande går att använda och man har hittat flera hundra år gamla bumullskläder intakta. Men. Under de senaste 50 åren har bomullsindustrin förändrats till det sämre. Det används så mycket gifter att kvalitén gått ner avsevärt och miljön tar stryk ordentligt, dagligen.
Det dör årligen 40 000 människor i bomullsindustrin. De människorna dör för att vi ska få köpa obegränsade mängder kläder som vi inte använder mer än ett par gånger och som inte håller längre än en säsong. Okej, jag säger inte att vi inte använder allt vi köper mer än en gång, men det finns ändå plagg i garderoben som mest fungerar som utfyllnad.
Att miljön tar stryk av modeindustrin och masskonsumptionen är ingen nyhet. Men att det måste dö en massa människor för att jag ska få ha på mig nya kläder känns väldigt onödigt. "This t-shirt is murder, and my jeans killed a couple of people too" känns inte som det hetaste att trycka på sin t-shirt, även om det tyvärr är sant. Är det viktigare att hitta sin identitet genom mode än att ta hand om varandra? Känns ju otroligt dumt.
Så ska vi sluta köpa kläder helt? Nej. Men att kräva ekologiska kläder skulle göra stor skillnad. De är inte bara bättre för miljön när de tillverkas, de håller även längre. För om kläder från till exempel 40-talet håller än idag, så måste det ju betyda att vi kunde odla bomull bättre förut och det är det som delvis är ekologisk odling, att gå tillbaka till innan vi började bespruta allt. Visst vore det kul att hitta kläder från vårt årtionde i nån second hand butik om 40 år? Nu verkar det inte helt troligt. Fast det kanske går. Eller det är klart det går om vi gör nåt. Jag säger som Katharine Hamnett - "Stop and think".

give me music and something to read

Fick hem Gossip girl - Don't you forget about me idag. Den verkar lovande, har bara läst några kapitell än så länge. Lyssnar på Hotel Costes vol. 10. Det är bra grejjer.
Att jag troligtvis har körtelfeber har nu konstaterats, vilket brukar hålla i sig runt 3 veckor, så ja eh, tack för den. Sjukt oglammigt. Men för att se det positiva i det hela så har jag ju varit sjuk så länge att jag borde bli frisk snart. Yay.
För att se det negativa. Jag missar seminariet med Katharine E Hamnett imorgon!!! Men min mamma ska gå och har lovat att anteckna som en galning och förhoppningsvis kanske även knäppa några bilder.

Nu ska jag fortsätta läsa Gossip girl och lyssna på Hotel Costes. Glömma att jag är sjuk och vara frisk.

image537+ image538

Get me to school

Idag ska jag försöka pallra mig iväg till skolan. Mina ögon är sjukt svullna, får hoppas att de blir bättre om ett litet tag. Väldigt litet tag, eftersom jag börjar 10 redan.

Give me something I like for once

image535 vs. image536

Jag och min kompis Linda är jättebesvikna på Gossip Girl. Skådespeleriet sög. Manuset sög. Läs böckerna istället. Om nån gillade det ni såg, så får ni gärna säga varför så kanske jag kan ändra mig. Nu är jag bara besviken.
  Jag väntar fortfarande på en serie som utspelar sig i New York, eller Tokyo, där de inte castat hundra procent plastansikten och där skådespeleriet känns något sånär äkta och där folk har riktiga problem, men samtidigt kan shoppa loss på Henri Bendel eller Saks. När kommer den serien? Och ja, folk får gärna vara snygga, men alla behöver väl inte vara snygga? och alla behöver väl inte vara smala? Kan de inte vara jättehärliga människor istället som man längtar tillbaka till och som man vill väl. Sen får de gärna klä sig snyggt och inspirerande. Och de snygga behöver inte heller vara korkade och elaka och de mindre snygga de snälla, det är också helt jobbigt. Mix it up for once please! Suprise me in a good way.

Ps. Om jag ska säga nåt jag gillade så var det Blair, hon var bäst. Hon får mig att ge serien en andra chans.

Sing me a song


Laura Marling - Ghosts. Den är vacker, ljuv, lite bitter och värd att lyssna på.

Om ni vill ha en Hot Chip låt klicka här. Kanske inte en av deras bästa, men också den värd att lyssna på.

Är inne på dag 10 av att vara sjuk. Jag är smått arg över att jag är sjuk, så jag trotsade detta ständiga vilande och gick ut på promenad med Erik idag. Såg havet, rosor och kyrkoruiner. Är ganska så slut nu, men förhoppningsvis så blir man frisk av all frisk luft. Ikväll blir det Gossip Girl, yes!

Dress-up

Hittade två riktigt snygga klänningar från årets SAG awards, på style.com.
image529
Marion Cotillard (La Vie en rose) hade en underbar skapelse från Nina Ricci.
image530
En vacker Cate Blanchett i klänning från Balenciaga.

Cates klänning är en sån jag skulle vilja ha som fondvägg, inte själva klänningen förstås, men mönstret. Väldigt härligt och hon bär upp den med bravur. Marions klänning vill jag ha nu!! eller alltså den skulle vara fin på gala (Katja, när vi är oscarsnominerade så?!). Den är enkel och stilren, men sagolik på samma gång.

Never Alone


Mr Hudson and the Librarys video Picture of You är fin! See for yourself :)

Veckat

Jag gillar Karin Säbys kläder med små plisserade detaljer, sött. 
image528

Wihooo

Får tacka Smartasmia för uppmärksammandet av att jag vann Hotspots tävling om biljetter till seminariet med Katharine E Hamnett på torsdag.

Säger bara "Echo the Eco".

Och så var det helg!

gummi

Gummistövlar önskar jag mig. Skulle behövas eftersom jag bor på en ö, och på öar regnar det mycket, eller ofta.
image523image525image526
Gummistövlar från: Asiajam.com, Laredoute.se och Jileon.co.uk

Stämning

Är väldigt nyfiken på märket Ravishing Mad. Vet inte om det är kläderna eller pressbilderna som lockar, men ja stämingen är rätt filmisk. Inspirerande är det iallafall.

image522
Ps. Det är André de Loisted som tagit bilderna.

sicko

Har varit sjuk, är trött på att vara sjuk. Så jag ska se till att bli frisk snarast möjligt. Har btw sett tredje avsnittet av Cashmere Mafia nu och kan inte vänta tills det fjärde sänts. Ikväll blir det guldbaggegala, inte minst för att Kjell är nominerad för bästa manus, alltid kul. See you soon!

Ps. Det är inte så ekonomiskt bra att vara hemma sjuk, har lyckats köpa både parfym och böcker, bl a Gossip girl senaste boken.. borde vara den 10:nde

the mob

image521
Har sett två avsnitt av Cashmere Mafia idag. Här har vi fyra starka kvinnor i toppen. De är snygga och smarta. Det gillas. Att serien utspelar sig i New York är inte heller fel. Snygga kläder är inte nåt som sparas på så jag säger inte nej till ett tredje avsnitt, eller ett fjärde..

Bytt e bytt

H&M får en ny designchef, hon heter Ann-Sofie Johansson. Margareta van den Bosch som nått pensionsålder kommer vara kvar, men titulera sig som creative advisor. Läs mer här.

Om ett litet tag

Ska strax iväg på det där manusseminariet. Spännande att höra hur ens manus uppfattats och vad man kan förbättra, helt klart nervöst. Tänkte att ni kunde få läsa en kort sak jag skrev för nåt år sen.

Honey colored walls meet the deep green tiles on the floor, where my feet rest at the moment. You walk over, hiding behind you Ray-ban Wayfarer shades as usual, as if nothing has changed since I last saw you.
'Honey, come on give me the pills'. You say.
I look at you and I have changed.
'Come on give me the pills'. You say again.
'No.' that is my answer.
'Honey, give me the pills, and your love.'
I turn away from you and you grab my arm. Your grip is tightening and I come to think of how the blue color will adorn my arm today when I wake up. I wish I wore your thick black leather jacket, but I don?t. I try to walk. But how could I when you hold me, not out of love but out of strength. My high heels slip on the rough floor. The edge of my dress softly touches the cold tiles before you pull me up. I can see the one you hate in your Ray-bans. You look at her too. You let go of my arm and your hand hits my face. Hard. I stumble and I fall. Your loved one hits the floor hard and smashes into a thousand pieces, as does your heart. You rage, but I no longer care. I can see the little pills scattered amongst the brown glass, amongst something that once held your love together and kept it safe. I can see them before you close my eyes.

Things to do.

Det blir till att läsa en del manus idag inför seminariet imorgon. Om ni inte har nåt speciellt i görningen tycker jag att ni ska checka ut We are what we do.
image520
Image: wearewhatwedo.org
Plastic fantastic, not so much anymore.

Mode och manus

Var på manushandledning idag. Det gick bättre än väntat (kan iof bero på att jag alltid förväntar mig det värsta), men ja nu behöver jag bara ändra några småsaker. Innan handledningen kom en ups-snubbe och knackade på med mitt paket från American Apparel, roligt roligt, så snart ska det provas kläder. Sen ska det skrivas manus och pysslas lite.
Funderar även på att slå till på den där ribbstickade tunikan, det är ju 50 procent rabatt på den.. 500kr. Provade den för nån vecka sen och fin var den. Kan hålla med om att den ser lite skum ut på bilden dock, som är lånad från Mint & vintage.

image519

Ps. Ska nog se Heima dokumentären idag.

Inställt seminarium

Idag skulle vi haft Kjell, men han blev guldbaggenominerad och kunde inte komma. Bästa manus för Den nya människan. Roligt! Och jag är ändå lite sjuk så min pitch blir nog bättre om en vecka.
Ska väl ta och skriva om mitt manus lite då.

Tap. tap. Tap.

image518
Jag skriver manus, nerbäddad i sängen. Orsak: Det är kallt här inne. Det var 15 grader inomhus när jag kom hem igår. Jag har klinkergolv, utan golvvärme.

Koppen har hållt mig sällskap. Den har innehållit varmt te. Gott. Jag har skrivit allt förutom sista scenen. Är upp i över 16 sidor. En kvarts film, ja ni ser det är för mycket, men sen får man ju ta bort saker som känns överflödiga efteråt. Jag tycker om min huvudkaraktär. Nu ska jag fortsätta.

Snart dags att fara hem

Imorgon bär det av mot Visby igen. Saknar redan Stockholm med allt här finns att göra. Men det ska bli lite kul att komma hem igen. Till den iskalla lägenheten. På tal om iskall och is så måste jag tipsa om Katjas andra blogg där hon beskriver hur hon tog sig hem i ett halt Malmö idag.
Nu ska jag fortsätta packa.

Dagens shopping

Var ute en runda på stan idag också. Det blev en Katharine E Hamnett tischa från Mint & Vintage och ett doftljus från Voluspa som doftar ljuvligt.

image516image517
En sån tischa, men i dammodell då.         Och ett sånt ljus.

Frisyr nouveau

image512image513
Klippte mig idag, kortare blev det. Det är inte sommar hemma hos mig, men koftan var så himla ful.

Min hemgjorda kjol var ute på stan och fick komplimanger, så jag täntke att ni kanske ville se den. Dåligt foto dock.
image515

Köpte världens sötaste servetthållare, en sån metall 50-tals diner grej som man trycker in små tunna servetter i. En mugg från Room blev det också, med en skrivmaskin på och en vit skjorta från Ströms.

Festisch på nyår

Hade riktigt skoj med Alexandra och alla andra som firade in det nya året hemma hos Frida inatt. Det blev en hel del guitar hero och singstar. Jag ägde förövrigt på det sistnämnda. Fyrverkerier och champagne blev det förstås också, som sig bör. Jag kom hem sent och är rätt slut idag, men imorgon är man förhoppningsvis pigg nog för att ta sig ut på stan.
image507
Middag hemma först.
image508
Vi hade rätt så kul..
image509
ja.
image510
Guitar hero.
image511
Det är bara tre personer på bilden.

RSS 2.0