Shop and watch

Idag var jag iväg en sväng till Skärholmen, som faktiskt är värt att besöka. Köpte ett linne och en stickad topp på Monki och så handlades det trevliga peugeot pepparkvarnar på Verner&verner där det var 40% på allt. Finfint.
Snart ska jag sätta mig framför tv:n och kolla på Romerska rikets uppgång och fallbbc brukar ju lyckas med sina produktioner så det är förhoppningsvis sevärt. 
image315
Här ser vi Nero som första delen av bbc serien handlar om.

En kvällens outfit

image314
Kände att det var dags för en outfit nu och eftersom håret ändå var fixat slog jag till med en festlig sådan.
Klänning: Second hand
Skärp: Gammalt La redoute
Skor: Inga men jag är hyffsad på att stå på tå ;)

Rofylld shopping

image313
Upptäckte precis att Bliss finns att köpa på HQhair nu!

For sale

image312
Saker jag vill ha från de stundande reaorna, men som ändå kostar skjortan eller helt enkelt inte finns i rätt storlek (läs den snygga whyred skjortan). Här finns: kjolen, skjortan, skorna, blusen och baddräkten.

Vitaminer

image311
Bikinis från Vitamin A. Undrar om de finns på rea nånstans?

Det ser grått ut för pojkarna

image310
Han är elegant och nonchalant - mannen våren -08. Med lätt upprullade byxor, uppkavlade ärmar och händerna i fickorna gör pojkspolingen entré och färgen ja den är grå.
Foto: Style.com

The Thrills!

Nu har The Thrills första video från nya plattan äntligen kommit ut. Conor Deasy är gudomlig, som vanligt alltså och stilen i videon är snygg. Hihi har hälsat på basisten, när jag var ung och de spelade i Sverige. För er som inte vet vad de gjort tidigare så kanske Big sur säger er något. Singeln släpps förövrigt 16 juli.

Herrmode från gatorna i Milano

image309
The sartorialist har återigen lyckats hitta finfina män som förstår sig på mode. Dean och Dan (uppe till vänster) är helt klart snyggast, så läcker skjorta och skärpet med de byxorna, ja det är helt enkelt så bra att fler borde ta efter.

Mejl

Det är kul när någon skickar ut mail och man ser vilka mer som fått och deras mailadresser, nu kan jag till exempel skicka mail till kicki berg. Inte för att jag ska göra det då.

En siesta

Det finns några anledningar till varför bloggen inte uppdateras lika frekvent som tidigare.
1. Solen skiner
2. Jag måste städa eftersom jag nu flyttat upp en massa saker från Malmö
3. En dagens outfit skulle inte passa här eftersom jag börjar dagen med att träna och sen solar och nu går runt i trikåer, (visserligen från AA) väldigt mycket trikå och bikini bara.

Så ni kan ju hoppas på regn, eller gå ut i solen själv! :)

När kemin är helt rätt

En Chemical Brother's video du bör se för att låten är ett superlativ av bra! Do it again
image308

Gelato, glace, ice-cream, jäätelö, Eis, glass, helado, is

image307
Jag i Gränna med polkaglass i struten och nej båda strutarna var inte mina.

Jag skulle vilja säga att glass är en naturlig del av sommaren, liksom jordgubbar och bad. Det är lika kul att testa nya sorter som att njuta av sina favoriter. Sen finns det ju mindre god glass också (Rönneholms lakrits hör definitivt dit) och så glass som smakar kemiskt. Jag avskyr iof all sorts lakritsglass, men gillar mycket annat!

Top 3
1. Valios Mintgräddglass
2. Rönneholms Mangosorbet
3. Ben & Jerry's Dublin Mudslide

Sen gillar jag för det mesta citronsorbet också.

Midsommar i Stan

image300 image301image302image303 image304
image305   image306
Det blev inget "traditionellt" midsommarfirande igår för oss i Malmö. Ingen midsommarstång, ingen skärgård och inget smågrodorna. Jenny var nere på snabbvisit i skåneland, mycket trevligt. Så vi fixade ihop vår egen lilla midsommar mitt i stan med massa mat! När vi väl satt oss till bords dök solen upp, så vi flyttade ut framåt kvällen, hääärligt! (Tack Marcus för de "drömska" bildern).

 

Malmö

Har bilat ner till Malmö idag med familjen (: tog en tur förbi Gränna och köpte lite polkisar. Nu ska jag och mamma snart till Savoy där vi ska övernatta medan pappa får nöja sig med att sova i min lägenhet. Hihi ser redan fram emot hotellfrukosten.
image299

Glasögonen!

image298
En snygging i Milano

This I would like to wear in Italy

image297
Blus: Roberto Cavalli
Shorts: Topshop
Väska: Urban outfitters
Sko: Fendi
Rouge: Tarte i färgen Dollface
Parfym: Salvatore Ferragamo

The devil wears Prada

image294image295
image296
Fick äntligen mina Prada glasögon från Giarre idag. Självklart skulle jag vara extra krånglig och beställa ett par som de inte hade i det ordinarie sortimentet, men nu efter 3 månader fick jag äntligen hem dem. Väl värt väntan eftersom de var en tusenlapp billigare än hos synsam där jag hittade dem.

Mr Will with his head wearing Gussi


Date med Will, Del 2

image292 image293

Med en flaska aquavit i handen och i sin Gucci Kostym( eller ja, Gussi) som han själv kallade den, intog Mr Will Ferrell scenen på AF i fredags. Det är en kväll jag sent kommer glömma! Sist jag var i en konstant skrattande folkmassa var när jag såg Borat, folket kunde verkligen inte sluta skratta åt Mr Comedy himself. Som ni ser åkte hans Gussi Byxor av, han ville visa sin hängivenhet till Sverige; Genom sina Sverige strumpor och sina vita Björn Borg kallingar, HET! Om ni inte visste har han ju en svensk fru som förövrigt var med honom i fredags. Han inledde med snapsvisan Nu Tar vi den, för att sedan "prata/läsa" svenska i 5 min! Det blev riktigt roligt "Jåg gillar köttbållar, siillll, påtatisssssss. Tåget sääger tufftuff" och att han var "'Too tjockis for Mr Johan Lindebergs tightpants" mycket intressanta grejer med andra ord, hehe. Man ville inte att kvällen skulle ta slut, men nu har man fått sin dos av Hollywood på ett tag och jag är nöjd möket nöjd som Will skulle sagt. Kanske bjuder på ett videoklipp sen.

Hårmousse och helg

Fredag: Grillning med Michel och hans (nörd)kompisar <-- läs überbrighta. Jag tände eld på grillen och lyckades nästan flambera en hamburgare, hehe. Fredagens citat var "Jag tror jag gillar att tända eld på saker"
Lördag: Gick in på Ica för att handla mjölk, kom ut med en massa annat. Bakade croissanter och spelade sällskapsspel. Lördagens citat "Jag gillar att tänka"
Söndag: Sällskapsspel igen och god mat :)

Nu har jag testat mousset från Frederic Fekkai och gillar det. Håret blir tjockare överlag, inte asmycket volym kanske men det är ju kul att tro att man fått tjockare hår. Kostar 25 euro i Italien.

image291

Date med Will, Del 1

image290

Jo, det är SANT, jag ska på "date" med Will Ferrell som typ 500 andra idag i Lund. Självaste karln kommer till stan för att visa upp sig/prata/skoja vad vet jag för oss lundastudenter. Det är Studentafton som fixar detta förhoppningsvis asroliga evenemang! Jag lovar att fortsättning följer!

Zebrastreifen

image289
T-shirt och armband Urban Outfitters
Väska, shorts och skor Active Endeavors

Om en månad bär det av

Nu är flygbiljetterna till Italien bokade, närmare bestämt till Venedig även om själva boendet sker i en ort med strand 45 min därifrån, där Michels familj har en lägenhet. Ska bli kul med en utomlandsvistelse som troligtvis kommer innebära en massa god italiensk mat :D underbart sällskap och ja bad.

image288

Chic etc. modevisning på La Roche

image287
Igår var jag och Michel på modevisning arrangerad av den alltid lika trevliga Nathalie på Chic etc. Fick se deras nya restaurang La Roche på Linnégatan 1 som även kommer ha lite klubb och bar sen. Kläderna var fina och eftersom det var 50% på allt så köpte jag en kjol från Ladies & Gentlemen och en söt liten portmonäväska i grått skinn. Nu kommer Chic etc. även börja sälja herrsneakers från Zeha och de är rätt snygga kan talas om.

Härliga Hven

image278 image281
                                                                                                   
image282 image283 
image284 image286

Förra sommaren spenderade jag några dagar på den lilla ön Hven utanför Landskrona. Jag bodde hos några släktingar och nu när jag ser bilderna vill jag bara dit igen...kanske nästa vecka....ahhh!

Old news, but hey aren't they great?

image276image277
Tycker fortfarande att färdigpixlade kläder är lite kul. Skrev om dem i mars 06 här och de går att köpa på Ironic Sans. Skulle vilja ha en i nån crazy jobbig färgkombo.

Festligt och full rulle

Studentmottagningen igår var kul och som ett långt träningspass. Bar mat ner för trappor och sen upp för trappor, men den var god så det var det värt. Behöver jag säga att solen sken och att det liksom blir aningens varmare då? Hade en lektion i mode för M som nu bör veta att Agyness D är en modell och att Miu miu är Pradas undermärke. Hade på mig min blommiga klänning och fick höra hur fin den var hela kvällen, så nu vill jag ner till Malmö och hämta hem min symaskin snarast. Fick skumpa och goda drinkar, därav en liten känsla av att jag kanske är lite bakis... Blev bjuden på macaroon igen av M's lillebror som lyckats fixa in folket på F12, men eftersom jag skulle möta upp min mamma som kom hem från Finland/Italien så hoppade jag utgång. Fick lite trevliga presenter från min mor, bl a en mörkgrå/ljusgrå pashmina sjal och lite Audrey Hepburn grejjor och så Frederic Fekkais nya volymmousse, det måste testas!
image275

Tönt In My Heart

 image272  

Är det någon annan än jag som minns den underbara serien Freaks and Geeks (Nollor och Nördar)?? Jag förstår inte varför det bara visades 18 avsnitt av serien innan den lades ner! Sorligt men sant! Jag hade en crush på den söta lillebrosan Sam (John Francis Daley) Men i efterhand så har en och annan av skådisarna dykt upp. Linda Cardellini har synts i ER, Scooby-Doo och Brokeback Mountain. Busy Phillips känner man igen  från Dawson's Creek som yrvädret Audrey, nu medverkar även Busy i ER. Men hallå, höll nästan på att glömma hetingen James Franco!!! Inte bara är han het utan verkar va hur trevlig som helst, eftersom jag träffat honom..........INTE! Jag röstar på repriser av denna härliga serie, för det hade kännts bra att veta att man inte är den enda tönten i stan!

Det är varmt, speciellt om man lagar mat

Middagen var riktigt god igår kan jag säga, åt på en italiensk restaurang på Nybrogatan där M känner alla och alla pratade italienska med honom så jag fattade nada. Bion var haha underhållande och sjuk, men det är ju Tarantino. Gissa vad jag fick till frukost, hihi, macaroon från Ladurée och sen tillagades även pannkakor. Det var full rulle i köket hemma hos M där hans mamma lagade mat till sent på natten och började tidigt på morgonen. En massa god mat till M's lillebrors studentmottagning, ska bli kul att smaka allt gott imorgon :D Blev även en tur till humlegården där vi såg till att sitta i skuggan eftersom jag inte vill se ut som en kokt kräfta imorgon.
image271

Thank God it's friday

Ikväll blir det middag och bio med M. Filmen som ska ses är Death Proof som ingår i Grindhouse, som jag skrev om tidigare här. Har precis varit på skogspromenad och lyckades nog inte få några nya myggbett (har redan några stycken från igår). Hur mycket pollen kan växterna producera egentligen? Nyser som en tok, men har nu laddat upp med allergimedicin av alla dess slag, eh ja nässpray och tabletter. Nu ska jag ut i solen igen ett slag.
image270

Mischa har inte gått i pension

image269
Hon ska tydligen spela huvudrollen i filmen om Tatu (popgruppen från Ryssland). Dessutom har hon spelat in/spelar in 4 andra filmer bl a Virgin Territory, med Hayden (gorgeous not that good at acting) Christensen och St. Trinian's med bland andra Colin Firth. De verkar inte så asbra direkt, men filmen om Tatu är jag allt lite nyfiken på.

Cute sneaks

image268
Dessa går att köpa på sneakersnstuff.se

En sko är en sko är en annan sko

image265image266image267
Jag har beställt skor och nu kan jag inte välja vilka som ska behållas.. De första är de dyraste, men även de jag gillar mest. De blanka svarta behålls nog eftersom de bara kostar runt 250kr. Men åh varför har man inte ett bankkonto som ständigt fylls på med nya pengar att handla skor för, suck.
Update: Jag beställde alltså 7 par, men dessa är de som kvalat in som favoriter :)

Dagens blombild

image264
Ser ut att bli fint väder idag med :D så snart ska jag ut i solen.

Blommor i trädgården

image263

Mina inköp i Finland

Jag är tillbaka i Sverige och fick med mig följande hem..
image262
Från vänster: Väska 416kr, spritgodis (äckligt men snygg förpackning och så hette en cosmopolitan), Diorshow black out mascara 200kr, eau de parfum Miss dior chérie 490kr, förvaringslåda 66kr, martini dry (äckligt) 18kr, Fizz vaniljcider, Martini Bianco 87kr, lime-grapefrukt läsk, Domino kex (typ finlands svar på Oreo).
Fejk glajjor 9,50kr/st, tårtspade, filmer x 8 397kr, eco lakan 66kr.
Bestick Hackman swing (checka ut kniven, den är genialisk), muminskålar 130kr/st och en stor bodylotion för nästan inga pengar alls.

Färger Från Barcelona

image255 image256image257image258image259
 image260 image261

Eftersom jag inte har några nya shoppingfynd att visa upp som Jenny, så får jag väl bjuda på lite färgklickar från min Barcelona resa. Tjingeling!

Festligheter och film

image249
Igår tog min kusin Stella studenten, vilket firades rejält med god (mestadels vegetarisk) mat och skumpa. Idag tog jag en liten tur på stan och lyckades få med mig en underbar svart låda med en bild på en sko och 5 filmer hem. Det är sjukt vad mycket billiga filmer det finns här. Ville köpa ännu fler, men eftersom jag nu har köpt 8 får det vara nog.
image250 image251image252image253image254

Wayfarer glajjor för 1 euro

Hihi, köpte två par wayrarer kopior här i lilla Kouvola för typ 9 spänn styck. Det kanske kommer en bild, dock kan de bara användas när man inte behöver se så tydligt, hehe eftersom de inte har nån styrka. Nice nice iallafall.

SNL Botar Tandvärk

image246
 
 image248  image247

Jag vet att man inte ska tycka synd om sig sjäv och tycka att man är minst på jorden m.m. Men idag är det en sådan dag för mig. Fick veta tidigare i veckan att jag hade TRE hål i tänderna! Jag trodde tandläkaren drev med mig, jag som borstar tänderna så noga. Nänä, det kan hända den bästa. Trots all bedövning fällde jag en och annan tår, så de fick spruta in mer bedövning. Efteråt så kunde jag inte riktigt kontrollera min mun, hehe. Det som fick mig på lite bättre humör var en dos av SNL (Saturday Night Live). Jag tycker det är sjukt synd att det inte sänds på svensk TV, så då får det gå lika bra med Best of på DVD. De flesta komiker har ju fått sitt genombrott genom serien bl a. Chevy Chase,  Dan Aykroyd, Eddie Murphy, Bill Murry, Adam Sandler, Chris Rock, Billy Crystal, Will Ferrell, Mike Myers, Molly Shannon, Amy Poehler, Tina Fey, Jimmy Fallon och många många fler!! Trevlig Helg på er!

The shoe

image243image245
Blev kär i ett par skor idag. Dock har de en massa dåliga sidor; de är i guld, har en otroligt hög smal klack och kostar nästan tusen spänn. Hmm men de väcker ett otroligt habegär, särskilt den snygga rosetten som får fötterna att kännas som små paket. De här skorna är helt enkelt en perfekt present, nån som känner sig manad? ;) Hittade även 3 andra mindre dyra par skor, men de bleknar i jämförelse, så jag kom hem tomhänt igen. Dock köpte jag filmer - classic Hitchcock.

Silverfisk

image241image242
image240image239
Funderar nu på om dessa silverplagg kan vara något att ha? Får nog helt enkelt gå och prova dem. De är förövrigt billigare i Finland än i Sverige, bara lite, men ändå ;)

RSS 2.0